Invisialign

Nevidni aparati

Nevidne opornice

Prozorne oz. nevidne opornice so narejene iz prožnega materiala, so udobne, praktično nevidne in snemljive, zato so pogosta izbira odraslih, ki si želijo neopazno priti do privlačnega nasmeha.

Kako delujejo nevidne opornice?

Nošenje zporednih, tiskanih, nevidnih opornic omogoča postopen pomik zob na želeno mesto. Vsaka opornica vrši točno določene premike zob, ki jih je ortodontka skrbno načrtovala. Na sedem do deset dni, po navodilih ortodontke, se opornico zamenja, zaporedje opornic pa pripelje do končnega, želenega rezultata.

Prednosti nevidne opornice

Zdravljenje z nevidnimi opornicami je skoraj neopazno, kar je pomembno številnim, predvsem odraslim, pacientom. Opornice so snemljive, zato je ustna higiena enostavna, omejitev pri hranjenju ni.

Pri nevidnih opornicah ni nosilcev in žičnega loka, zato je nošenje udobno in skoraj povsem neboleče.

Pomanjkljivosti nevidnih opornic

Opornice so snemljive, nositi jih je potrebno 22 ur na dan. Zelo pomembno je, da pacient dosledno nosi aparat, saj v nasprotnem primeru zdravljenje ni uspešno.

Ali je nošenje nevidnih opornic boleče?

Pri nevidnih opornicah ni nosilcev in žičnega loka, zato je nošenje udobno in skoraj povsem neboleče. Nekateri pacienti občutijo prehodno blago bolečino (pritisk) prvih nekaj dni po vstavitvi novih opornic. Pritisk je lahko neudoben, vendar je dober pokazatelj učinkovitosti aparata.

https://www.invisalign.eu