Prvi pregled in kontrole

Prvi pregled in kontrole

Prvi obisk v naši ortodontski ambulanti sestavljajo anamneza, klinični pregled, razpoznava z rentgenskih posnetkov in pogovor o vaših oziroma otrokovih željah. Predstavili vam bomo možnosti zdravljenja. Vljudno prosimo, da na prvi pregled prinesete ortopantomogram (rentgenska slika vseh zob), če ga imate.

Dokumentacija, diagnostika in načrt zdravljenja

Ko se odločite za ortodontsko zdravljenje v naši ambulanti, vas naročimo na diagnostične postopke. Ti običajno zajemajo odtise ali skeniranje zob (za študijske modele zob), fotografiranje in rentgensko slikanje. Ko je diagnostična dokumentacija zbrana, jo ortodontka natančno pregleda, analizira in pripravi načrt zdravljenja, ki ustreza vašim specifičnim potrebam in željam.

Kontrole pri ortodontu

Redne kontrole so pomemben del ortodontskega zdravljenja. Običajno vas želimo videti na štiri do šest tednov, da ocenimo napredek in prilagodimo ortodontski aparat. Pomembno je, da redno prihajate na kontrole, se držite navodil in vzdržujete brezhibno ustno higieno. Z rednimi obiski pri splošnem zobozdravniku nadaljujte tudi tekom ortodontskega zdravljenja.Po končanem aktivnem ortodontskem zdravljenju sledi vzdrževalno obdobje, ko običajno namestimo nesnemne retencijske loke in/ali snemni vzdrževalni aparat. Ti ohranjajo zobe v novem položaju dokler se kost, dlesen in mišice ne prilagodijo. Vzdrževalno obdobje je pomemben del celotnega zdravljenja.

Čas zdravljenja

Ortodontsko zdravljenje običajno traja med šest in trideset meseci, lahko dlje, odvisno od starosti pacienta, teže nepravilnosti, pacientovega sodelovanja in obsega načrtovanih premikov zob.

Zdravje zob

Pred vsakim ortodontskim zdravljenem mora osebni zobozdravnik poskrbeti, da so vsi kariesi sanirani, dlesni zdrave in morebitna parodontalna ustavljena. V primeru zdravljenja zaradi parodontalne bolezni je potrebno mnenje parodontologa. Pomembne so redne kontrole in čiščenje zobnega kamna pri osebnem zobozdravniku tudi tekom ortodontskega zdravljenja.

Prosimo pišite nam na info@orthosmile.si,če imate kakršnokoli vprašanje.